Logo Weekbladkampen.nl


Deltasteur boekte tot nu toe twee zeges. Thuis werd met 10-9 van EZC uit Enschede gewonnen en in Assen werd Aqua'68 geklopt met 8-11. Foto: Deltasteur.
Deltasteur boekte tot nu toe twee zeges. Thuis werd met 10-9 van EZC uit Enschede gewonnen en in Assen werd Aqua'68 geklopt met 8-11. Foto: Deltasteur. (Foto: Deltasteur)

Poloërs Deltasteur zoeken scherpte

door Hans Assink

De waterpoloërs van Deltasteur waren zaterdag net niet scherp genoeg tegen De Reest uit Meppel. De ploeg van trainer Anouk Spoolder stond bijna de hele wedstrijd voor, maar finishte op 7-7. Deltasteur staat na 7 wedstrijden op 7 punten. Het is goed voor de achtste plek in de Bond derde klasse A.

KAMPEN – Met de achtste plek kunnen ze leven bij Deltasteur. De doelstelling dit seizoen is handhaving. De voorbereiding op de competitie verliep niet volgens planning, want trainer Andre Senz stapte op vanwege zijn werkzaamheden. Anouk Spoolder, trainer van het tweede, werd bereid gevonden om het eerste te gaan doen. "Het zoeken van een nieuwe trainer was mijn eerste taak als voorzitter'', zegt Simon van Krevel. De nieuwe voorzitter van Deltasteur poloot zelf bij heren 4, maar speelde 'op niveau'.

Van Krevel zag Deltasteur flitsend van start gaan tegen De Reest. Na goals van Erik van Dijk (2), Dico Eenkhoorn en Thijs Fikkert leidde Deltasteur na periode één met 4-0. In periode twee speelde De Reest alsof ze de voetballers van Schalke'04 waren en werd het zomaar 4-4. "Als het na de eerste periode 4-0 staat, dan denk je van kat in 't bakje, maar wat er volgde was een opeenstapeling van fouten en dan krijgt de tegenstander vleugels'', zegt Van Krevel. "Ze hadden een tandje bij moeten schakelen als antwoord op hun fysieke spel. Als je in de eerste periode met 4-0 voor komt, moet je er over de hele wedstrijd zeker tien kunnen maken.''

Toch richtte Deltasteur zich in de derde periode weer op. Dankzij treffers van Erwin Rotman en Chris Bos (2) werd het 7-5. "In de laatste periode zat het qua arbitrage niet mee'', zegt Van Krevel. "De scherpte in het eindschot was er niet. Er werden veel ballen op het aluminium geschoten.'' Op 7-7 eindigden de Kampense waterpoloërs, die de laatste twee wedstrijden met één goal verschil hadden verloren. Bij De Veene in Almelo werd het 10-9 en bij DraGor in Drachten 13-12. "Wel goed gespeeld, maar je weet jezelf niet te belonen'', zegt Van Krevel. "Het is allemaal kiele kiele in deze competitie. Het ligt dicht bij elkaar. De teams zijn aan elkaar gewaagd.''

Deltasteur boekte tot nu toe twee zeges. Thuis werd met 10-9 van EZC uit Enschede gewonnen en in Assen werd Aqua'68 geklopt met 8-11. De uitslag bij koploper ESTA (SG) De Kikker in Emmen was 8-5. "De competitie is spannend. Ook tegen een hoog geklasseerde tegenstander ben je bij voorbaat niet kansloos.'' Van Krevel zoekt overigens een nieuwe trainer, want Anouk Spoolder is in verwachting. "In principe maakt zij het seizoen af.'' Op 9 december speelt Deltasteur in Leeuwarden tegen Orca, dat tweede staat. Op 16 december is het in De Steur Deltasteur - VKC'03.

reageer als eerste
Meer berichten