Logo Weekbladkampen.nl


"In het begin was Kampen wat gevaarlijker. Ze voetbalden onder onze druk uit, maar hun aanvallen waren speldenprikjes,'' vertelt trainer Gerrit Hamer. Foto: Petra IJssel.
"In het begin was Kampen wat gevaarlijker. Ze voetbalden onder onze druk uit, maar hun aanvallen waren speldenprikjes,'' vertelt trainer Gerrit Hamer. Foto: Petra IJssel. (Foto Petra IJssel)

SV Zalk zit in een flow en veegt VV Kampen van het veld

door Hans Assink

De ene week winnen ze met 15-0 en de week erop met 5-0. "Je heb van die momenten dat je in een soort flow komt te zitten en wij zitten er wel aardig in," zegt Gerrit Hamer, de trainer van SV Zalk. Op de 0-15 bij Dieze West volgde zaterdag een 5-0 tegen VV Kampen.

ZALK – SV Zalk versus VV Kampen was zaterdag de strijd tussen de koploper in 4C en de nummer drie. De uitslag van 5-0 zorgde voor droefenis bij VV kampen en een hosannastemming in Zalk. Die was er eigenlijk al, want een week eerder won Zalk de eerste periode. Bij Dieze West zette de ploeg van Hamer een onwaarschijnlijke score neer.

Bij rust was het 0-4. En bij 0-5 moest Dieze met tien man verder, omdat er iemand geblesseerd uitviel en er al driemaal was gewisseld. "VSW stond vijf goals op ons voor en hun wedstrijd was een half uur eerder begonnen. Zij hadden met 2-0 gewonnen. Wij wisten toen dat we met 8-0 moesten winnen voor de periodetitel. Ik dacht van als we één keer een kans hebben om een periode te pakken dan is het nu," zegt Hamer. Het werd 0-15 en de rest is geschiedenis.

Het volgende hoofdstuk was VV Kampen. "Gewoon moeilijk. Vorig jaar hebben we nog met 1-2 van ze verloren,'' zegt Hamer. "We zijn aan elkaar gewaagd. Maar wij zijn heel erg gegroeid ten opzichte van vorig seizoen. We staan goed in de organisatie, geven achterin niks weg en voorin hebben we veel creativiteit met veel gevaar via de vleugels. De aanvallers krijgen vaak de eer, maar het begint achterin. We geven niks weg en de opbouw van achteruit is belangrijk. Het past precies momenteel.''

"Het motto tegen VV Kampen was en nu door," vertelt Hamer. "In het begin was Kampen wat gevaarlijker. Ze voetbalden onder onze druk uit, maar hun aanvallen waren speldenprikjes.'' Een schot van ver van Jeroen van den Bosch was de 1-0 voor Zalk. "Daarna liep Kampen achter de feiten aan,'' zegt Hamer, die voor rust nog drie keer kon juichen, want ook Aart Schreuder en Shaan Tasmeen (2X) schoten raak. "Hosanna in de kleedkamer,'' zegt Hamer. "Maar de nul die nu staat, moet wel de nul blijven, heb ik ze gezegd.'' Dat lukte. "VV Kampen had in de tweede helft wel meer balbezit, maar we zijn niet in de problemen geweest,'' zegt Hamer. Lars van der Worp tekende voor het slotakkoord, 5-0.

reageer als eerste
Meer berichten