Logo Weekbladkampen.nl


Na de rust weer een fanatiek aanvallend Flevo Boys, die maar geen gat kon slaan in de hardnekkig en stugge verdediging van KHC. Foto: John Zoetebier.
Na de rust weer een fanatiek aanvallend Flevo Boys, die maar geen gat kon slaan in de hardnekkig en stugge verdediging van KHC. Foto: John Zoetebier. (Foto: John Zoetebier)

KHC verliest van Flevo Boys in Emmeloord

Voor KHC stond de lastige uitwedstrijd tegen titelkandidaat Flevo Boys op het programma. KHC ging moeizaam van start en kwam direct onder grote druk te staan. Goed verdedigen en soms ook wat geluk hielden KHC in de wedstrijd. Ook doelman Justin Bruins verrichte enkele belangrijke reddingen.

EMMELOORD - Na een kwartier voetballen kwam KHC onder de druk uit en kreeg het ook enkele malen kansjes om de score te openen. Oud KHC-er doelman Rodney Rosink stond daarbij enkele keren in de weg met prima reddingen. In de 33e minuut claimde KHC een strafschop, de razend snelle Romano Luhukay bracht de bal bij een uitbraak op rechts voor het doel, waar jongeling Mitchel Hooisma onderuit werd getrokken. Scheidsrechter Gert-Jan Beltman ontging dit spelmoment. Even later een honderd procent kans voor Flevo Boys. Doufikar probeerde met een enorme pegel doelman Bruins te verschalken, maar hij wist de bal te stoppen. In de 41e minuut had KHC vervolgens de score kunnen openen maar een inzet van de Nooijer was te zacht om het verlaten doel van Rosink te vinden. KHC bereikte zo ongeschonden de rust en de wedstrijd kon nog alle kanten op. Na de thee weer een fanatiek aanvallend Flevo Boys, die maar geen gat kon slaan in de hardnekkig en stugge verdediging van KHC. In de 64e minuut kwam Flevo Boys op 1-0. KHC probeerde het nog wel even door de lange Durk van der Leest naar voren te sturen, maar dat wou niet lukken. Flevo Boys liep in de slotfase nog uit tot 2-0 via een goed genomen vrijeschop van Madih Doufikar.

Resumerend: Een verdiende overwinning voor Flevo Boys dat een maatje te groot was. KHC is echter geen moment weg gespeeld. Met de van een blessure terugkerende Karim Gabara kan het volgende week weer anders zijn. Dinsdagavond speelt KHC de volgende bekerwedstijd tegen Hulzense Boys. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 20.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten