Logo Weekbladkampen.nl


Foto: 3 Bruggen Ultra

Rondje Ketelmeer

Verwacht wordt dat er op vrijdag 24 en zaterdag 25 november een kleine 100 atleten aan de start staan van de derde editie van de 3 Bruggen Ultra. Een ultraloop over een afstand van 33 kilometer, 65 kilometer en met dit jaar als extra onderdeel 130 kilometer. De start en finish zijn bij het KHC-terrein aan de Veneweg 1.

KAMPEN - Voorgaande edities konden de lopers kiezen uit de 33 kilometer solo, 65 kilometer solo en 65 kilometer duo. Dit jaar kan er ook gekozen worden voor de dubbele afstand van 130 kilometer genaamd 3 Bruggen te ver Ultra. Op dit moment staan er zeven atleten ingeschreven voor deze afstand. De start van de 130 kilometer vindt plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag om 2.00 uur. De atleten moeten voor 9.00 uur terug zijn bij de start/finish om door te mogen voor de tweede ronde. De overige atleten starten gezamenlijk op zaterdag om 9.00 uur. Het parcours is een grote ronde van 65 kilometer rondom het Ketelmeer, dat is ruim anderhalve marathon langs eindeloze rechte wegen, kou en meestal harde wind.

Organisatoren Erik Kuijer en Bastiaan Winkelaar van BEEsports hebben er weer veel zin in. "Het is een kleine vijver waarin we vissen, maar de sfeer tijdens dit soort evenementen is zo gaaf en daar doen we het voor." Meer informatie op de website.

 Foto: Daniel Gouw.

reageer als eerste
Meer berichten