Logo Weekbladkampen.nl


Zowel bij de dubbele als enkele partijen was het heel spannend.
Zowel bij de dubbele als enkele partijen was het heel spannend. (Foto: BC Kampen)

BC Kampen wint met 5-3 in Harderwijk

BC Kampen M1 heeft afgelopen zondag zijn ongeslagen status behouden in een spannende uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de poule: BC Harderwijk M2. De uitslag werd 5-3 in Kamper voordeel.

HARDERWIJK - Tijdens de wedstrijd bleef lang onzeker wie de sterkste zou zijn, want na de enkelpartijen en de eerste dubbelpartijen stond het gelijk: 3-3. De tweede reeks dubbelpartijen werd uiteindelijk gewonnen door Kampen.

Hugo Vernhout en Robin Kroeze hun herendubbel direct in een driesetter moesten beslissen. Helaas verloren ze de laatste set met 17-21. Hans van Mierlo en Gerben Tuitel, die vandaag invielen, wonnen wel gemakkelijk hun dubbelpartij in twee sets. Bij de enkelpartijen wonnen Vernhout en Tuitel hun partijen en konden Van Mierlo en Kroeze niet van hun tegenstanders winnen.

Vooral de enkelpartij van Tuitel was bijzonder spannend. Nadat Tuitel de eerste set met 19-21 had verloren, kreeg hij in de tweede set in de gaten hoe hij zijn tegenstander pijn kon doen en won daardoor met 22-20. In de derde set liet hij zijn tegenstander veelvuldig van voren naar achteren lopen, waarna de vermoeidheid de rest deed en Tuitel knap won met 21-16.

De combinaties Vernhout en Tuitel en Van Mierlo en Kroeze wonnen vervolgens allebei hun dubbelpartijen in twee sets, waarna de overwinning binnen was.

Reageer als eerste
Meer berichten