Logo Weekbladkampen.nl

Samen mediawijs

Foto: Bibliotheek Kampen

KAMPEN - De huidige generatie kinderen en jongeren groeit op in een wereld vol media, waarin je slechts een smartphone nodig hebt om dagelijks op ontdekkingsreis te gaan. Maar er zijn ook risico's. In de Week van de Mediawijsheid houdt de Bibliotheek Kampen diverse activiteiten.

Op woensdag 22 november vanaf 19.30 uur is er een interactieve inspiratieworkshop 'Samen mediawijs' in de Bibliotheek Kampen. "Graag gaan we samen in gesprek over mediagedrag van kinderen en mediaopvoeding met ouders en leerkrachten," vertelt een woordvoerder. "Het is belangrijk om te weten hoe mediawijs kinderen zijn en wat ze allemaal doen op internet, zodat ouders en leerkrachten het kind goed kunnen begeleiden. Ook kijken we wat kinderen van volwassenen kunnen leren op het gebied van mediawijsheid, maar ook andersom."

WoWibus
Deze bus staat op donderdag 23 november bij de bieb. WoWi staat voor Workshop on Wheels: innovatie! Het is een bus vol digitale nieuwigheden, die jong en oud(er) laat kennismaken met de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen op het gebied van robotica, industriële vormgeving en mediavormgeving. Maak kennis met een 3D-printer of VR-bril. De bus is van 13.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

Minecraft
Ook is er een workshop Minecraft voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die al een beetje ervaring hebben met het spel. Op het programma staan onder meer een Minecraft-quiz en het bouwen van je huis. Er kunnen maximaal twintig kinderen meedoen. Kosten bedragen 3,50 euro, te betalen bij aanvang.

Aanmelden voor zowel de workshops Samen Mediawijs en Minecraft wordt aangeraden. Dat kan via de website www.bibliotheekampen.nl.

reageer als eerste
Meer berichten