Logo Weekbladkampen.nl


Foto: Dik Kuiper

Mantelzorg: 'In gesprek is belangrijk'

KAMPEN - Op de Dag van de Mantelzorg was er speciale aandacht voor de mensen die hun naasten elke dag helpen. Op 200 plaatsen is hierbij stilgestaan, zo ook in Kampen. Het was een geslaagde dag met enthousiaste reacties van deelnemers.

Er deden veel mantelzorgers mee aan de activiteiten die door verschillende organisaties en bedrijven mogelijk werden gemaakt. De sfeer zat er aan het eind van de avond goed in bij Quintus, zowel bij het pianoconcert van Beth & Flo als bij de verloting waarmee deze dag werd afgesloten. Ook de contacten met andere mantelzorgers werden door de aanwezigen als waardevol ervaren.
"Dat je even kunt praten met andere mantelzorgers vind ik belangrijk,' zegt een van de deelnemers. "Daar is ook speciaal rekening mee gehouden," geeft Erna Klok aan, mantelzorgconsulent van Welzijn Kampen. 'Mantelzorgers geven aan dat ze graag meedoen aan activiteiten, maar het daarbij heel waardevol vinden om met elkaar te kunnen praten over wat hen dagelijks bezig houdt. Het is een onderwerp waarover je soms toch niet gemakkelijk praat. Het kan het helpen als je weet dat iemand anders dezelfde dingen meemaakt."

Foto's: Dik Kuiper / Tekst: Welzijn Kampen.

reageer als eerste
Meer berichten