Logo Weekbladkampen.nl


"We spelen beter dan vorig jaar. Maar we zitten in een hele zware poule. Dat betekent dat we elk punt nodig hebben," zegt trainer Jan Wiegers. Foto: Simon van de Kamp.
"We spelen beter dan vorig jaar. Maar we zitten in een hele zware poule. Dat betekent dat we elk punt nodig hebben," zegt trainer Jan Wiegers. Foto: Simon van de Kamp.

Insteek voor korfballers van DOS Kampen is handhaving

door Hans Assink

KAMPEN – Handhaving in de overgangsklasse D. Dat is dit seizoen de insteek voor de korfballers van DOS Kampen/Veltman. Voorlopig presteert de ploeg van trainer Jan Wiegers naar behoren. Met 5 punten uit 5 wedstrijden staat DOS op een veilige zesde plek. "We spelen dit seizoen beter'', zegt Wiegers.

Vorig seizoen eindigde DOS Kampen in de veldcompetitie als zevende en voorlaatste. Pas in de beslissingswedstrijd werd degradatie voorkomen. Dit seizoen moet het anders, stelt Wiegers. "De doelstelling is handhaving, zonder beslissingswedstrijden.''

Van de eerste vier duels verloor DOS er eentje, bij KVA met 21-18. Bij SDO werd het 16-16 en thuis tegen GKV en (22-20) en KCR (19-15) werd gewonnen. De uitwedstrijd van zaterdag tegen Die Haghe leverde de tweede nederlaag op: 26-20. In Den Haag kwam de formatie van Wiegers met 0-2 voor, maar daarna was de vroegere Europees kampioen net een maatje te groot. Bij rust was het 12-10. Van 12-11 werd het 19-13, maar ook 19-17, 20-18 en 21-19. "We hadden kansen om terug te komen en kwamen er steeds dicht bij'', zegt Wiegers. "We hebben goede fases gehad, maar ook slechte.'' Linda van Keulen en Matthijs Bastiaan scoorden beiden zes keer.

Met 5 uit 5 is Wiegers is tevreden. "We spelen beter dan vorig jaar. We hebben stappen gemaakt. Maar we zitten in een hele zware poule. Dat betekent dat we elk punt nodig hebben.'' De wedstrijd van komende zaterdag, thuis tegen BEP uit Purmerend, wordt een belangrijke, weet Wiegers. "BEP is een ploeg met 6 punten. Ze hebben een goede start gehad. Maar eigenlijk willen we BEP onder ons houden. Maar BEP ligt ons niet. Vorig seizoen hebben we drie keer van ze verloren en één keer gelijk gespeeld.'' Statistisch gezien komt een zege op BEP steeds dichterbij, vindt ook Wiegers. "De week erop spelen we uit tegen Pernix, de koploper, met 8 punten. Het staat allemaal heel dicht bij elkaar.'' Dat klopt: SDO staat tweede met 7 punten, Die Haghe, GKV en BEP hebben er 6 en DOS 5. Onderin staan KVA (2) en KCR (0).

In de zaal speelt DOS Kampen in de eerste klasse. Vorig seizoen degradeerde DOS uit de overgangsklasse in de zaal. "In de zaal is de doelstelling kampioen worden. We willen terug naar de overgangsklasse.'

Foto: Simon van de Kamp.

1 reactie
Meer berichten