Logo Weekbladkampen.nl


Bij de tweede competitiewedstrijd werd van beide kanten hard gevochten, en beide teams waren op alle vlakken sterk. Foto:Set Up IJsselmuiden.
Bij de tweede competitiewedstrijd werd van beide kanten hard gevochten, en beide teams waren op alle vlakken sterk. Foto:Set Up IJsselmuiden.

Set Up IJsselmuiden verliest nipt

door Set Up IJsselmuiden

SLAGHAREN - De tweede competitiewedstrijd van Set Up IJsselmuiden was op zaterdag 30 september. Tegenstander was Side-Out Slagharen. De eerste competitiewedstrijd was uitgelopen in verlies met 3-2, dus de heren van Set Up wisten wat ze te doen stond.

In de eerste set lukte dat uitstekend. De pass lag goed en Set Up wist bijna elke aanval te scoren. Doordat er goede servicedruk werd gelegd kon Side-Out de pass niet goed brengen en kon Set Up makkelijk verdedigen en het zakelijk afmaken. De IJsselmuidenaren trokken de set naar zich toe met een stand van 19-25.De tweede set verliep een stuk minder soepel dan gehoopt. Side-Out wist veel ballen te verdedigen en af te maken en Set Up maakte te veel eigen fouten, waardoor deze set net verloren werd met 25-23.

In de derde set stond Set Up weer op scherp, en de IJsselmuidenaren stonden de ballen erin te meppen alsof het niks was. Na een fout van de scheids nam de frustratie toe bij Side-Out, wat negatieve gevolgen had voor het spel. Het blok van de mannen van Set Up stond ongelofelijk sterk, en zelfs nadat de schoen van Marc Verbaan uitvloog tijdens de rally, wist hij op zijn sokken de aanval genadeloos af te maken. Een held op sokken kunnen we wel zeggen, in de hoop dat hij niet te vaak naast zijn schoenen zal lopen. Dit leverde een mooie setwinst op voor Set Up met een stand van 16-25.

In de vierde set begon Side-Out met goede servicedruk, waardoor de pass verminderde bij de heren uit IJsselmuiden. Toch wist Set Up ervoor te zorgen dat de set gelijk op ging. Verdedigend was Side-Out aan het einde van de set sterk, in tegenstelling tot de IJsselmuidenaren. De laatste paar aanvallen van Side-Out had Set Up moeten en kunnen verdedigen, wat helaas niet gebeurde. Verlies met een stand van 25-22.

Dit betekende dat er een vijfde set aan te pas moest komen. Er werd van beide kanten hard gevochten, en beide teams waren op alle vlakken sterk. Matchpoint na matchpoint vielen en beide teams vechten. Helaas viel het kwartje de kant van Side-Out op en verloor Set Up nipt met 19-17.

Al met al is het team het een weer een mooie ervaring rijker, met veel leermomenten en ook spel om trots op te zijn.

Meer informatie op de website

reageer als eerste
Meer berichten