Logo Weekbladkampen.nl


Deelnemers kunnen onder meer tafeltennissen.
Deelnemers kunnen onder meer tafeltennissen.

Bijeenkomsten voor 55-plussers

door Piet van Marle

KAMPEN - Speciaal voor 55-plussers is er elke dinsdag en vrijdag een sportieve bijeenkomst. Locatie is sporthal De Reeve aan het Burgemeester Berghuisplein 1. 

Het eerste half uur van de bijeenkomst wordt er een warming-up gedaan met diverse oefeningen. Sportbegeleidster Irene Ramaker maakt regelmatig een programma van diverse lichamelijke bewegingen. Na ongeveer vijf minuten worden er twee of drie oefeningen door elkaar gedaan. Hierdoor wordt de bovenkamer extra aan het werk gezet, dit zou hersengymnastiek genoemd kunnen worden. Dit wordt speciaal gedaan om eventueel de ziekte van Alzheimer te vertragen. Door beweging wordt ook ziekte van Parkinson vertraagd. De meeste oefeningen zijn ook voor activering van de motoriek en evenwicht. Daarnaast worden de bekende rek- en strekoefeningen gedaan. Wanneer het aantal oefeningen teveel wordt voor een deelnemer, gaat men gewoon op halve kracht verder. Na de warming-up wordt er lekker gesport. Er kan uit drie sporten gekozen worden: badminton, volleybal of tafeltennis. Er wordt fanatiek gesport, verliezen wil men niet, maar het resultaat wordt wel snel vergeten, zolang deelnemers maar plezier hebben in het sporten. Tot slot wordt er een cooling down van ongeveer vijf minuten gedaan.

De bijeenkomsten zijn op dinsdag en vrijdag van 15.30 tot 17.30 uur. De kosten bedragen per keer 3,50 euro, bij betaling voor een half jaar is er korting. Een keer meekijken kan gratis en is vrijblijvend. Meer informatie bij Margreet Visch via 038 - 421 26 27, Irene Ramaker via 038 - 332 33 10 of Piet van Marle via 038 - 331 25 57.

reageer als eerste
Meer berichten