Logo Weekbladkampen.nl


Foto: Bouwmeester media

Feest bij de kringloop

door Kringloop Kampen

KAMPEN/IJSSELMUIDEN - Kringloop Kampen aan de Trekvaart in IJsselmuiden viert zaterdag 7 oktober Nationale Kringloopdag. Alle 150, bij de branchevereniging aangesloten kringloopbedrijven in Nederland, vieren dit feest uitbundig met tal van activiteiten speciaal voor de klanten. Dat geldt in het bijzonder voor Kringloop Kampen, dat als oudste kringlooporganisatie van Nederland veel kennis en ervaring in huis heeft.

De hele dag zijn er workshops gebruikte-spullen-pimpen. Dat gebeurt door mensen van Interakt Contour, een organisatie die zich inzet voor mensen met hersenletsel. Klanten worden uitgenodigd om vaasjes, schoteltjes, fotolijstjes te komen opleuken met bijvoorbeeld porseleinverf, van oud bestek een te gekke standaard te maken of om een broodplank te tamponeren. Eigen creatieve ideeën zijn hierbij ook welkom. Bezoekers kunnen ook kijken hoe huisfröbelaar van Kringloop Kampen en beeldend kunstenaar Harry Hendriks gaat los op zijn actionfiguren. De soms helemaal stuk gespeelde poppen transformeert hij tot nieuwe stukken met een totaal eigen stijl. Harry laat zien hoe je dat ook zelf kan doen. In de winkels aan de Trekvaart is een hoek ingeruimd voor de maaksels van Corrie Zwier. Zij maakt van oude wollen dekens prachtige mode en woontextiel. 

'Kleien met Diny' is een belevenis, een soort pictionary met klei, die je niet mag missen. Diny maakt er altijd weer een gezellige boel van als zij haar vrolijke liedjes zingt. Voor de bezoekers is ook wat drinken met koek. De hele dag verzorgt de onvolprezen Jerry Kroezen De Diny's Spelshow: lekker meezingen met de 'Liedjesbingo'.

Foto: Bouwmeester Media

reageer als eerste
Meer berichten