Logo Weekbladkampen.nl


De start was prima voor KHC in Doetinchem. Foto: John Zoetebier
De start was prima voor KHC in Doetinchem. Foto: John Zoetebier (Foto: John Zoetebier)

KHC op karakter langs DZC'68: overwinning op inzet en kracht

door KHC

DOETINCHEM/KAMPEN - KHC ging prima van start in Doetinchem waar het moest aantreden tegen promovendus DZC'68. Al in de 3e minuut een enorme kans, via een genomen vrijeschop net buiten de 16 meter door Karim Gabara. Een minuut later had Ibrahim Tuncer de openingstreffer op de schoen, toen hij alleen op de doelman af ging. Zijn harde inzet ging net naast. Het was wachten op de openingstreffer, want KHC was in die fase de bovenliggende partij.

Kevin Isidora had nog een goede mogelijkheid maar in de draai ging ook zijn inzet net naast. In de 16e minuut dan ook de verdiende 0-1. Na goed voorbereidend werk van Joel Visscher was het wederom Brenn de Lange die de bal hard in de touwen joeg. Hierna zakte het spel van KHC gaande weg en DZC'68 kreeg een aantal mogelijkheden om de aansluittreffer te maken. Het werd ook wat onvriendelijker, er vielen aan beide kanten een paar gele kaarten, waarbij een verdediger van DZC'68 blij mocht zijn dat hij ontsnapte aan een andere kleur kaart na een zware overtreding op Karim Gabara. Gelukkig stond er een ervaren arbiter in het veld die verder de zaak goed onder controle hield. Na de rust was er een bedenkelijk spelniveau, waarbij aangetekend dat bijna niks meer lukte.
DZC'68 ging de lange bal spelen, en beroerde eenmaal zelfs het aluminium. KHC had ook het geluk aan zijn zijde, een harde inzet werd prima door Joel Visscher van de lijn gehaald. DZC'68 gaaf vol gas en de tegentreffer hing in de lucht. Maar KHC verdedigde prima en de lange Durk van der Leest kopte samen met aanvoerder Nick Notrot bijna alle ballen weg. In de 77e minuut had Karim Gabara nog kunnen scoren toen hij alleen op de doelman af mocht. Hij ging te ver naar de zijkant zodat ook deze kans verloren ging. Het eindsignaal van scheidsrechter Frans Assink uit Hengelo werd met een diepe zucht ontvangen. Op inzet werd de overwinning over de streep getrokken.

Resumerend: Een prima overwinning behaald op inzet en kracht. Waarbij aangetekend dat KHC af en toe slordig speelde, en DZC'68 enkele keren flink pech had. Maar niet goed voetballen en 3 punten mee de bus innemen smaakt heel zoet, want vaak is het anders.

Volgende week speelt KHC thuis tegen SDVB uit Barneveld. KHC wist nog nooit te winnen van deze tegenstander, en zal daar hopelijk eens verandering in willen brengen. SDVB dat thuis onderuit ging tegen Nunspeet zal ongetwijfeld scherp aantreden, want het heeft titel aspiraties. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint zaterdag om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Paul Lips uit Delfzijl.

Foto: John Zoetebier

reageer als eerste
Meer berichten