Logo Weekbladkampen.nl


Jongeren van Stichting De Dijk op bezoek bij Erf-1!

Wat was dát leuk! Klaas-Jan Bruins van biologische veehouderij Erf-1 ontving op 23 september jongeren van Stichting De Dijk uit Kampen op zijn boerderij. De jongeren die wonen bij de JP van den Bent aan de IJsselwaard in Kampen en waarvan sommigen nog nooit op een boerderij waren geweest, kwamen al meteen in aanraking met kalfjes van nog maar een paar dagen oud, lekker buiten in het zonnetje. We konden ze aaien en de echte durfals lieten ze zelfs lekker sabbelen op de vingers. Leuk maar ook wel een beetje spannend!

Daarna hebben we buiten gekeken bij de varkens die lekker in de modder rondkropen! In de stal én in de wei waren daarna ook nog kalfjes en koeien te bewonderen. Koeien komen na een tijdje vanzelf dichterbij om aan je te snuffelen, een lik over je arm te geven of even te proeven of je laarzen zo lekker zijn als ze er uit zien. Natuurlijk mochten we daarna zelf nog proeven van al het lekkers dat Erf-1 te bieden heeft. Een heerlijk toetje van zelfgemaakte hangop ging er bij iedereen wel in. Heerlijk!

Erf-1 is een biologische boerderij, in handen van de familie Bruins. Op de boerderij worden (h)eerlijke producten gemaakt, die in de boerderijwinkel worden verkocht. Ga gerust eens langs op vrijdag tussen 14:00 en 16:00, of op zaterdag van 10:00 tot 12:00. Voor een bezoekje, voor de winkel, of voor een workshop kaas- of botermaken. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan aan pracht van een ontvangstruimte, zodat u ook bij slechter weer op de boerderij terecht kunt. Een ruimte die ook als vergaderlocatie uitstekend geschikt is, als u elkaar eens in een bijzondere omgeving wilt ontmoeten.

Neem gerust kontakt op met de familie Bruins aan de Mandjeswaardweg 6 in Kampen. Bel 038-4580392, of neem een kijkje op www.erf1.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten