Logo Weekbladkampen.nl


Set Up IJsselmuiden dames 1 wint op een degelijke manier met 4-0 gewonnen van VC Zwolle.

IJSSELMUIDEN – Afgelopen zaterdag heeft Set Up IJsselmuiden dames 1 de eerste wedstrijd op een degelijke manier met 4-0 gewonnen van VC Zwolle Dames 6. Na de promotie van dames 1 naar de eerste klasse is een nieuw team samengesteld. Daarbij heeft de club nadrukkelijk gekozen voor de toekomst. Een jeugdig team, vooral bestaande uit jonge talentvolle speelsters, allemaal ambitieus, Sijvert de Boer mag voor de club proberen het competitie niveau bij de dames te verhogen.

Wat opvalt is dat het team goed is samengesteld. Er wordt hard getraind en in de wedstrijden wordt er voor elke bal geknokt. De posities zijn goed verdeeld en het niveauverschil binnen het team is bijna te verwaarlozen. Het enige probleem is dat er een aantal wedstrijden door de week wordt gespeeld en dat wordt voor een aantal spelers moeilijk om mee te spelen door werk en andere verplichtingen.

De eerste set werd afgetekend gewonnen met 25-13. De 2e set 2 nieuwe speelsters ingebracht. Janneke voor Rinske en Hester voor Nienke Vahl. Er wordt begonnen met een achterstandje. In de loop van de set groeit het zelfvertrouwen en ook deze set werd gewonnen 25-20. De 3e set Rinske weer terug voor Janneke en Anneloes voor Hester aan de buitenkant. Tijdens deze set een voorsprong, maar door onzorgvuldig te spelen komt Zwolle terug. Uiteindelijk wint Set Up met 25-23. De vierde set serveert vooral Nienke Vahl Zwolle de zaal uit. Met 25-11 slepen de dames van Set Up de eerste 5 punten binnen.

26 september speelt het dames 1 team in Creil tegen Espel-Creil D1.

Reageer als eerste
Meer berichten