Logo Weekbladkampen.nl


Open Huis Open Hof op 7 oktober

KAMPEN – Vorige week zondag werd Kerkelijk Centrum Open Hof feestelijk heropend. In vier maanden tijd werd het gebouw verbouwd en werd de kerkzaal opnieuw ingericht. Maar niet alleen de kerkzaal werd gerenoveerd, het hele gebouw werd onder handen genomen. 7 oktober is er daarom tussen 14.00 en 17.00 uur een Open Huis voor de wijkbewoners en andere belangstellenden.

Het was vorige week feest aan de Lelystraat. De Open Hof was gevuld met honderden bezoekers. En het eerste wat hen opviel was de enorme ruimte, die is ontstaan na de verbouwing. De Open Hof is een typisch jaren zeventig gebouw, gekenmerkt door twee grote kuilen. Om die kuilen zijn galerijen en wandelpaden gemaakt. Mooi om te zien, maar niet altijd even praktisch in gebruik. Daarom is de kuil in de Hofzaal, naast de kerkzaal de grootste zaal van het gebouw, helemaal weggewerkt en nu verbonden met de grote entree, waardoor er een hele grote praktische ruimte is ontstaan, die gelijk bij binnenkomst al opvalt. Er is nu plaats voor grote groepen, die de Hofzaal kunnen gebruiken voor een vergadering, een lezing of een feestje.

De keuken is twee keer zo groot geworden en moet een belangrijkere rol gaan spelen in het gebruik van het gebouw. Steeds vaker zullen hier maaltijden bereid worden voor groepen mensen. Dat kan zijn als lunch bij een vergadering of een warme maaltijd, wanneer er ’s avonds activiteiten plaatsvinden.

De kerkzaal heeft een complete metamorfose ondergaan. Werd de kerkzaal voorheen gedomineerd door de kleuren bruin en groen, nu is het vooral gebroken wit en antraciet wat de sfeer bepaalt. De bruine en groene stoelen zijn vervangen door witte en lichtgrijze. Het bruine plafond kreeg een whitewash-behandeling en ook de plafonds van de galerijen gingen van bruin naar wit.

De vloerbedekking van het liturgisch centrum werd voorzien van antraciet vloerbedekking. Ook het meubilair op het liturgisch centrum werd vervangen. Het bruine meubilair, wat veertig jaar dienst heeft gedaan, is nu vervangen door meubilair, gemaakt van blank essenhout en metaal.

De techniek in de kerkzaal is uitgebreid met videoapparatuur. Huwelijksdiensten en uitvaarten kunnen nu ook worden opgenomen en bijvoorbeeld via internet worden uitgezonden naar familie en vrienden die fysiek de bijeenkomsten niet kunnen bijwonen.

De kleinere vergaderzalen, die ruimte bieden aan zo’n tien tot dertig personen, zijn na de renovatie veel beter bereikbaar geworden. Moest de bezoeker voorheen door de kerkzaal naar de zalen toe, dat is nu verleden tijd. Er is een nieuwe gang gemaakt langs de vergaderzalen. Ook hebben de vergaderzalen grote schermen gekregen, om vergaderingen ook digitaal te kunnen ondersteunen.

Op zaterdag 7 oktober is het hele gebouw aan de Lelystraat te bekijken. De koffie staat tussen 14.00 uur en 17.00 klaar. Dan kunt u ook een kijkje nemen bij de nieuwe uitvaartonderneming De Eenvoud, die het uitvaartcentrum achter de Open Hof in gebruik heeft genomen.

Wilt u meer informatie over het huren van één of meerdere zalen in de Open Hof dan kunt u contact opnemen met de beheerder, Frank Groen, via openhof@kpnmail.nl

Reageer als eerste
Meer berichten