Logo Weekbladkampen.nl


KV DOS pakt belangrijke punten

De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag twee zeer belangrijke punten gepakt. In eigen huis was DOS te sterk voor KCR, ook al ging dat moeizaam. Bij rust stond DOS met 8-6 voor, het werd uiteindelijk 19-15.

KAMPEN - Winnen, was de opdracht voor DOS. Dat lukte, maar eenvoudig ging het niet. DOS verzuimde vroegtijdig de wedstrijd op slot te gooien en moest dus diep gaan om de punten in Kampen te houden. Het begin was veelbelovend voor de Kampenaren. Onder ideale omstandigheden en voor een talrijk publiek schoot DOS uit de startblokken. Toen de eerste kruitdampen waren opgetrokken, stond het 6-1 en leken de verhoudingen in het veld duidelijk. Maar DOS liet zich verleiden om het rustiger aan te doen. Het tempo verdween uit de aanval. Had DOS in het eerste gedeelte van de wedstrijd de verdediging prima op orde, dat veranderde halverwege de eerste helft. DOS werd slordiger, gaf steeds meer ruimte weg en zag KCR profiteren. De bezoekers kwamen dichterbij en schoten vlak voor rust de aansluitingstreffer in de korf: 7-6. Gelukkig voor DOS maakte Nikita Brehler in de slotseconden er nog 8-6 van. In de tweede helft speelden lange tijd twee gelijkwaardige ploegen tegen elkaar. DOS liep uit naar 11-8, maar KCR liet zich niet opnieuw op grote achterstand zetten. In de 8e minuut kwam KCR bij 11-11 langszij. Opnieuw liep DOS drie doelpunten uit, 15-12, en opnieuw leek KCR haar inhaalrace succesvol af te ronden. Maar de inhaalrace stokte bij 15-14. Cruciaal was de tactische zet van Jan Wiegers. Dit seizoen mag een trainer voor het eerst achtmaal wisselen en mag een gewisselde speler terug in het team komen. Wiegers haalde zijn sterkste rebounder, André Beens, naar de kant en wisselde hem twee minuten later weer in, maar dan wel in het andere vak. Daar heerste KCR onder de korf en konden de Ridderkerkers iedere aanval drie, vier keer tot schot komen. Met het inbrengen van Beens in de DOS-verdediging was dat afgelopen. KCR kon niet meer mee met DOS. Doelpunten van Matthijs Bastiaan en Esther Hamberg en een geforceerde strafworp van Nikita Brehler tilden de stand naar 17-14. KCR spartelde nog één keer tegen, 17-15, waarna rake afstandschoten van Linda van Keulen en opnieuw Nikita Brehler KCR de genadeklap gaven: 19-15.

“Onnodig zwaarbevochten”, concludeerde Wiegers na afloop, “we namen veel te vroeg gas terug en dat werd ons nog bijna fataal ook. Daar moeten we van leren. Waarom kunnen we tegen een topper als SDO wel een wedstrijd voluit gaan en tegen KCR niet? Je kunt in deze klasse niet verslappen in de wedstrijd. Gelukkig pakken we de punten en dat was ook verdiend, maar het was onnodig spannend.”

Reageer als eerste
Meer berichten