Logo Weekbladkampen.nl


Foto: Dik Kuiper

KHC wint in Kamper Derby tegen GoAhead

KHC trekt aan het langste eind in de Kamper Derby en wint met 1-0 tegen GoAhead Kampen. Brenn de Lange scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

KAMPEN - Voor aanvang van de derby tegen stadgenoot GoAhead Kampen werd afscheid genomen van de gestopte Lesley de Munnik. Uitgerekend in de vorige wedstrijd tegen GoAhead liep de Munnik een ernstige blessure op. Verder voetballen zat er niet meer in, de Munnik heeft vaker last gehad van zware blessures zodat deze beslissing te begrijpen is.

Moeilijke start

Na de grandioze winstpartij in de bekerwedstrijd tegen buurman Dos Kampen, kwam deze derby tegen GoAhead Kampen maar moeilijk opgang. Beide teams hadden een aftastende beginfase. KHC bouwde gaande weg een veldoverwicht op zonder noemenswaardige kansen. In de 13e minuut de 1e kans voor KHC toen de doelman van GoAhead de bal losliet op een inzet van Karim Gabara. De toegesnelde Kevin Isidora was echter te laat om doeltreffend uit te halen. Aan de andere kant kreeg GoAhead een aantal kansen maar goed keeperswerk van Roy van Dijk stond een doelpunt in de weg. Zo eindigde de 1e helft in een brilstand met een iets beter voetballend KHC.

De tweede helft

Na de thee een wissel aan de kant van KHC, Ibrahim Tuncer was in het oog gestoken door een wesp en kon niet verder. Met de ingebrachte aanvaller Romano Luhukay ging KHC opzoek naar de openingstreffer. In de 54 e minuut kwam KHC op 1-0 via een doelpunt van de prima spelende Brenn de Lange na voorbereidend werk van Karim Gabara. GoAhead speelde vervolgens KHC in de kaart door veelvuldig de lange bal te hanteren waarmee de KHC defensie wel raad wist. KHC wist uiteindelijk stand te houden, en de kansen aan beide kanten waren spaarzaam.

Resumerend

Een toch wel verdiende overwinning voor KHC omdat het weinig weg gaf en zelf 1 maal het net wist te vinden. GoAhead Kampen maakte een wat tamme indruk en zal de bakens moeten verzetten om punten te pakken. Scheidsrechter Roel Poffers uit Nijverdal pakte veelvuldig de gele kaart, 10 stuks eerlijk verdeeld over beide partijen in deze toch sportieve derby. ( jammer, en onnodig) Volgende week gaat KHC naar promovendus DZC'68 uit Doetinchem. De achterhoekers verloren hun 1e competitiewedstrijd uit bij Nunspeet. Ze zullen er alles aan doen om met het thuis voordeel de 1e punten binnen te halen. KHC zal dus geconcentreerd aan de wedstrijd moeten beginnen om de punten mee te willen nemen naar Kampen. De wedstrijd op Sportpark Zuid/ingang 2 aan de Sportweg 6 in Doetinchem begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Frans Assink uit Hengelo.

Man van de wedstrijd: Brenn de Lange

Reageer als eerste
Meer berichten