Logo Weekbladkampen.nl


Foto: Dik Kuiper

Draaginsignes voor Kamper veteranen

KAMPEN - 8 veteranen hebben van burgemeester Bort Koelewijn een draaginsigne mogen ontvangen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis kregen ze de insigne opgespeld. 

Het draaginsigne is een blijk van waardering voor alle veteranen die in de jaren tot 1988 hebben deelgenomen aan één van de acht VN-vredesmissies: UNOGIL, UNIFIL, UNEF-1, UNTEA, UNOC, UNYOM, UNIPOM en UNTSO. Als erkenning voor de ruim 9.000 Nederlandse veteranen die aan die missies hebben deelgenomen, heeft de minister van Defensie besloten een draaginsigne 'Nobelprijs VN-militairen' in te stellen. Veteranen kunnen zelf aangeven of zij het insigne thuisgestuurd willen krijgen of dat het aan hen wordt uitgereikt.

Vanuit de gemeente Kampen hebben 26 veteranen deelgenomen aan de UNIFIL-missie naar Libanon tussen 1979 en 1985. Alle veteranen die in de gemeente Kampen wonen hebben een brief ontvangen met de mogelijkheid zich op te geven om het draaginsigne uitgereikt te krijgen door burgemeester Koelewijn. Een deel van de veteranen maakt in aanwezigheid van familie gebruik van deze mogelijkheid.

Reageer als eerste
Meer berichten